Thursday, January 21, 2010

Title Yang Sedih

Serius aku sedih baca title ni

Cat who boarded same bus every day for four years killed in 'hit and run'


Aku touching bila bab binatang. Lagi-lagi binatang comel. Hati aku cepat tersentuh. Sedih. Dan ye, aku sedih sekarang. Even baru baca tajuk.


Aku ingat sem lepas, aku ada tengok pasal panda. Dia mati kena hempap batu besar sebab nak cuba selamatkan diri dari tanah runtuh kat China. Penjaga panda semua ingat dia masih hidup, hakikat dia mati penyek kena hempap batu. Sedih ! panda comel. Dan dia nak pupus dah.


Aku benci orang yang benci binatang. Even dia kacak, kalau aku nampak dia sepak kucing tepi jalan, memang hilang kekacakkan bagi aku. Cancel nak gedik-gedik . Binatang ada perasaan.


…macam emo pulak.


Sambung cerita tajuk atas. Kucing ni nama dia Casper. Dia akan naik bas setiap pagi di tempat yang sama. Satu hari, dia nak lintas, ada satu motor terlanggar Casper. Dan mati. Orang yang langgar tuh lari.


Casper


Sedih kan. Baca la cerita penuh kat sini, Casper.


Setiap yang hidup pasti akan mati. aku tetap sedih, Casper salah satu mahluk Dia.


Aku teringat, dulu jiran aku (yang bagi kucing aku ayam racun) pernah tetak ekor kucing jiran aku. Lagi sikit ekor kucing nak putus ! kejam !
post signature

16 comments:

  1. wirdah peminat kucing.sgt suke kucing.since dari kecik dulu,sampai besar skang ni,mesti ada bela kucin kat umah.and kalau setiap kali ada kucing wirdah yg mati,mesti mngis gile2.serius syg sgt mereka.wuu~~

    ReplyDelete
  2. Good day, sun shines!
    There have been times of hardship when I didn't know about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright stupid person.
    I have never imagined that there weren't any need in big initial investment.
    Now, I'm happy and lucky , I begin to get real income.
    It gets down to select a proper partner who uses your funds in a right way - that is incorporate it in real deals, parts and divides the income with me.

    You may ask, if there are such firms? I'm obliged to tell the truth, YES, there are. Please be informed of one of them:
    http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

    ReplyDelete
  3. dia bas ngan sapa?...innalillah....

    ReplyDelete
  4. smlm ku jumpe anak kucing warna putih kena langgar...kesian...

    sungguh cantik kucing tue

    ReplyDelete
  5. YEAH MANUSIA SEMAKIN HILANG PERTIMBANGAN. AKAL2 KADANG DIBAWAH TAHAP PEMIKIRAN SEEKOR KUCING. RENUNG2 .. PEACE..

    ReplyDelete
  6. girl..
    i know how it feels to lose something u dearly love..
    but i am here.



    (mode gatal... muahahahah)


    jgn marah..

    ReplyDelete
  7. aqilah

    ak pUn sedIh dgR CMtu

    KESIan dIa..

    aK BNCi Org YG laNGGAr larI Tu

    ak SGt suka KUciNG..

    samA2 kitA BERSAbaR YEe

    mgKIn dA AjaL CASPeR..

    :(

    ReplyDelete
  8. aku pon bukan boleh tgk org seksa binatang ni..especially kucing...rs mcm aku plak nk seksa die...huhuh

    ReplyDelete
  9. comelnyer kucing tu..kita selalu abaikan keselamatan makhluk lain padahal diorg pun berhak hidup jgk

    sedeyyy =(

    ReplyDelete
  10. Aqilah..

    lama tk singgah sini..

    sedih lak aku bc entry kau..
    aku ni bukn brani sgt ngn kucing sbb allergic kna cakar dulu tp aku tetap sayang gile babik kat kucing2 umah aku kalo ade yg mati..huhu

    umah aku byk binatang yg ayah aku bela..arnab, lmbu, ayam, burung mrpati,lmbu even kmbing sume ada..

    tapi saat yg pling tragis ko tau...ade orang racunkan kambing kitrg..sedih siot..

    aku rasa kjam gila..dah la die racun anu kambing tu..sila gile!
    tbe2 aku rindu saat aku kna tanduk ngn kmbing yg dah mati tu..huhu

    ReplyDelete
  11. miawww..miawww.....



    screeeeeeeeeeettttttttttt......


    boooommm!!!!...


    mati da kucing itu...

    ReplyDelete
  12. kucing kan comel..apela dorang2 ni..

    ReplyDelete
  13. comelnyer kucing tu..humm kesian kene langgar..ni lah manusia zaman skrg...haishh

    ReplyDelete
  14. selmatkan kucing2... huhuhu :p

    ReplyDelete