Sunday, January 24, 2010

1 Benda 2 Kedai

Aktiviti malam minggu. Kami : aku, tia, ijan dan mek su ke


Jonker Walk


Aktiviti yang tak dirancang langsung. Lepas makan malam, Mek Su terus ajak "pergi jonker jom ?"


Aku dengan tak berfikir panjang. "jom!" (5 minit jalan kaki dari rumah sewa)


Seminggu di kelas dengan pelbagai assingment, otak, jiwa aku memang perlukan sedikit ruang keseronakkan. yeah, dan Jonker tempatnya.


Bukan keseronokkan yang melampau, tapi sikit ruang untuk fun. Itu la maksudnya.


Jonker Walk ibarat pasar malam, yang bezanya yang jual semua Cina, dan kebanyakkan barang yang dijual jauh lebih murah dari kedai biasa.



1 benda, 2 kedai




cantik bukan tanglong di atas ?




Tanglong di jalan itu adalah benda. Kedai ice cream celup dan Kedai lukisan handmade adalah 2 kedai. Kau wajib cari 1 benda, 2 kedai ni. Sangat unik ! Serius.
post signature

14 comments:

  1. mak aihh..keluar statement wajib cari teruss..hahah..kira kalau pergi jonker ni tapi tak cari kedai tu kira tak lengkap lahh kann..haha

    ReplyDelete
  2. jonker walk kt china town ker??

    ReplyDelete
  3. jonker walk tu cam downtown, uptown tu eh??

    ReplyDelete
  4. aku ske tgk gmbr kedua...nmpk cute sgt!!!

    ReplyDelete
  5. kadang-kadang hidup perlukan hiburan..
    jgn duk study ja..bengap pala otak..

    ReplyDelete
  6. 1 benda, 2 kedai..
    i loike 'em all!:)

    ReplyDelete
  7. wahai sahabat,
    jonker walk tu di melaka,
    dekat sebelah rumah kami,
    lebih kurang macam chna town,
    and nama dia jonker walk,
    ala flea market gitu..
    tapi memang best..
    for me la..
    rindu rambut aku yang sememeh tu..

    ReplyDelete
  8. jonker walk? mcm penah dgr. kat mane eh?

    ReplyDelete