Friday, January 22, 2010

Dato’ Najib

Aku ada perjumpaan MASSA (Marketing Student Association) 4.30 petang. Aku gembira, sebab aku ingat kelas batal petang tuh. Kelas 4.30. Rupanya aku silapla, kelas aku habis 4.30, tiada kelas batal lah. Lenyap sekejap rasa gembira. Cit.


Aku dengar coordinator MASSA buat laporan. Pot pet pot pet. Dia ada cakap lagi, Dato’ Najib akan datang ke Uitm . Dan kami diwajibkan untuk menyambut dia datang. (itu je yang aku rasa penting )


Huh. Harap dia (pm kita) seorang yang tepati masa. Jangan nanti, aku dah tunggu pukul 9 pagi pukul 12 tengah hari baru sampai.


Perlukah aku membawa sepanduk 1 Malaysia ?
post signature

19 comments:

  1. bawak jgn x bawak ...
    cnfirm DL ..

    >>___<<

    ReplyDelete
  2. bila nak tukar PM ni..bosanlah dengan beliau

    ReplyDelete
  3. ko bawak la semua yg 1 tue....

    lg 1, tya dia. kompom ke minyak nak naikkan ke RM3.90???


    siyes, aku da bosan ngan POLITIK....

    ReplyDelete
  4. beliau..bukan dia...sbb dato' najib is a VVIP...huhu...

    kalo aku tu mmg teruja dh nk sambut PM...biasala kalo mereka lambat....org kenamaan kan....

    ReplyDelete
  5. Fuh..btuah PM datang U..
    dia xpenah sampai kt U aku..




    btw,bsyukurlah..Uitm da banyak dbantu..nk compare ngan U swasta,lg beza gle..Untuk kita kita yang kadang kadang tlupa untuk bersyukur..habis dkutuk semua orang terutama kerajaan,tanpa memikirkan kebaikan yg dberikan..renungan untuk hari ini..selamat beramal..haha

    salam ziarah..

    ReplyDelete
  6. tak payah lar...satu malaysia yg abis naik segala brg gula tepung kat malaysia ni..hampeh!!

    ReplyDelete
  7. nghe3....arap2 dtg tetap pd wktunya...pnh tgu berjam2...uhuh

    ReplyDelete
  8. erm, kirim slm kat bro najib. pesan kat die jgn naikkan brg2 lagi...

    susah kn rakyat je.

    1. Pertol dah naik
    2. Gula naik
    3. Gomen xdapat bonus
    4. Elaun sara hidup gomen nk dihapuskan
    5. Sat lag nak letak GST kat semua barang2... habis semua brg kena cukai.

    Bro Najib... lu bikin gua panas...

    ReplyDelete
  9. ape guna korang sambut dia datang?

    ReplyDelete
  10. oh pasal politik ni aku xnak komen ah. sbb semua dah sedia mklum.

    xyah bawak. buat lenguh tangan je. hehe

    ReplyDelete
  11. Betul la, Najib nak datang nak bagi duit kat Universiti la tu. Lebih Najib yang datang, kalau Pak Nik Ajis yang datang lagi letih, dah berkaki tiga sekarang ni. Lagi berejam2 nak tunggu, tul x? hehe.....

    ReplyDelete
  12. Sepanduk xyah bawak... spender kene pakai, nanti bahaye tu... hehe

    ReplyDelete
  13. ""
    erm, kirim slm kat bro najib. pesan kat die jgn naikkan brg2 lagi...

    susah kn rakyat je.

    1. Pertol dah naik
    2. Gula naik
    3. Gomen xdapat bonus
    4. Elaun sara hidup gomen nk dihapuskan
    5. Sat lag nak letak GST kat semua barang2... habis semua brg kena cukai.

    Bro Najib... lu bikin gua panas...""

    bro,petrol da naek..tapi bilangan kenderaan yang djual still meningkat..aku rasa sume tu tak menjadi beban..kete mahal2,naek harga skit melenting..

    gula naik 20sen,korg nk kecoh2..dari duit ko abes p tengok wayang,mende2 tak berfaedah,baik ko kaver harga kenaikan tu..

    gomen tak dapt bonus,elaun sara hidup dihapuskan..bro,aku sarankan ko,jangan baca harakah suara keadilan je,cuba a baca berita2 lain..Cuepacs JPA sume da cte pasl isu ni,dan da menafikan..ni sume keje2 pembangkang dalam kerajaan a ni..sebar fitnah tak abes2...

    anda terime bantuan dari kerajaan x??apa jenis sumbangan pun,PTPTN ke..klu tidak,ye,anda layak bcakap najib bikin panas ngan lu..klu masih menerima bantuan/sumbangan..anda blum layak nk bkata bgitu..klu anda d UITM,lagi la anda blum layak kata bgitu..cuba la bersyukur ..menghentam memang senang..sbb tu pembangkang skang da maju..pandai membangkang je..

    ReplyDelete