Friday, January 15, 2010

Service

Di kelas Services Marketing, kelas En harun, dia ada tanya. “kamu ni semua ada bf? Gf ? ”


Ada yang jawab “dahhhhh”. Termasuk aku la ni. Kawan aku cakap aku single liar, ahaha. Aku difinasikan single sebab aku belum kawen, malah belum bertunang, ura-ura nak tunang pun macam tak de bayang je. Aku SINGLE mongel ! sambung…


Ada jugak yang jawab “belummmmm” dengan harapan dapatlah ngurat anak perempuan dan lelaki En. Harun. Harapan betul.


Dia cakap lagi. “awak ni tak payah la tengok paras rupa. Tu semua tak penting. "


uuuwaaauuwaa…macam ade sorakkan tande setuju ngan tidak. “habis? Awak pilih harta? Buat apa, harta akan habis…”


manabolehzamansekarangduitpentinglahartaperluada…..bising sekali.


Tiba-tiba En Harun yang ku rasa seperti seorang bapa pemalu cakap “ kita pilih servicela ! " service dimaksudkan lelaki dan perempuan buat s*x.


Serentak. Semua ketawa. Kecuali...


Aku? terlambat. Blurrr kejap. Ramai dah ketawa baru ku faham.


Aish…macam macam. Kuning kuning. Aku suka warna kuning ! Aku ketawa juga walau terlambat. Kau faham tak ? ke blurr macam aku juga ? ahaha


kalau tak faham, bace ulang-ulang k.



ps : aku pergi bercuti.
post signature

23 comments:

  1. adoi...rosak memurid...hahahah

    ReplyDelete
  2. lecturer pun pandai melawak bab tu ye..

    ReplyDelete
  3. hahahha...cmne la kite nk tau sevice bf or gf tu bagus atau x...huhuhu....
    kene tggu dh kawen baru boleh tau...huhuhuhu....ape2 pon..lect ko sgt comel!!!!

    ReplyDelete
  4. ENHarun nak kasi budak2 ilang ngant0k la tu..

    ReplyDelete
  5. Lala ...hahaha entah, tu la...dah kawen baru tau

    ReplyDelete
  6. sharamli.memang pun...:) pandai kamu

    ReplyDelete
  7. FaizalSulaiman ...kenpe? nak membuang? :P

    ReplyDelete
  8. BudakCHOCO Official Blogger ..:)

    ReplyDelete
  9. gtau en harun..sume xpenting...yg penting agama....tanpa agama hidup tunggang langgan...tgk sekeliling adik tu...jd kn al-quran dan hadis sbg panduan..sume penyelesaian setiap mslh ada dlm tu

    ReplyDelete
  10. ni bukan lembap..ni lampi nmenye...
    lambat pickup...

    ReplyDelete
  11. haha..kan bez kalu sumer lect gtu..buat lawak kuning..ngeee..^^

    ReplyDelete
  12. ok paham. ahah. ingatkan ada kaitan dgn service marketing. hehe. :P

    eh aqilah bachelor marketing eh?

    ReplyDelete