Friday, January 29, 2010

Diskriminasi

Mata ku melirik lauk kawan aku. Ayam dan sayur serta ada kuah sikit. "mesti mahal dari aku ni" . Aku nampak kawanku keluarkan RM3.


"aku punya mesti lagi murah, aku amek ayam ngan nasi jek"




"berapa?", tanya aku dengan abang kutip duit.


Tanpa menengok lauk aku "3 dik"


3! Aku kena 3 ringgit ?! ayam saje? ayam aku tak besar pun malah sma besar dengan kawan aku.


Akibat ketidak puasan hati. Aku suruh kawan aku lagi seorang yang masih mencari-cari lauk idaman hati. "eh, amikkan telur goreng tu, letak dalam pinggan aku?"


"eh, ko dah bayar kan?"


"dah..letak je", dia dengan rela tak rela letak.


Telor goreng yang aku amek, aku tak makan. Sebab aku tak bayar.Tiba-tiba sakit perut ke apa ke, habis la aku. Telor tu saja je aku amek, menunjukkan aku tidak puas hati. Lauk aku lagi mahal dari kawan aku.


Aish, teruknya perangai aku hari ni.


Taknak makan kat situ lagi. Diskriminasi !
post signature

20 comments:

  1. eh bnde macam ni dah bnyk kali dh berlaku kat kitorang.

    sampai dah jadi rutin nak kene jawab soalan "kau kene berapa ringgit" lpas beli makanan.

    e qlah, report kat mpp lahh.

    ReplyDelete
  2. aku penah kena gitu...gampang je rasa

    ReplyDelete
  3. haha!aku pon penah kena..lauk sama,semua sama..sekali rega lain2!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah sy selalu dapat harga murah.. :D

    ReplyDelete
  5. yay, aku termasuk sekali dalam post kau ni..

    haha,
    abe tu, memang caj mahal..
    aku tak berani amek ayam,
    first aku nak jadi vegetarian,
    second ayam memang mahal.

    so sayur sayuran menjadi pilihan hatiku

    ReplyDelete
  6. x kan ko makan nasi ngn ayam semata je weyh..
    kuah tadak?
    hahaha

    ReplyDelete
  7. hahaha..cian...
    len kali sorok ayam tu bawah nasik..
    kat atas nasi cover sket ngn sayur ngn kauh je...
    gerenti puas~~~~

    ReplyDelete
  8. boikot.
    jangan makan dekat situ dah :)

    ReplyDelete
  9. tu bukan cekik darah.. tapi cekik leher

    ReplyDelete
  10. Jangan pelik lah kalau peniaga tu tak senang hidupnya...

    ReplyDelete
  11. Diskriminasi menjatuhkan aku.... lagu bunkface

    ReplyDelete
  12. Hello everyone!
    I would like to burn a theme at here. There is such a nicey, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

    For several years , I earn money with the help of these programs.
    I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
    Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my web site to get additional info.

    http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

    ReplyDelete
  13. huhu..dasat diskriminasi cik Aqila kite...
    mesti tokey kedai mkn tu tgk..membazir sungguh org nie..
    last2 klu die letak balik telur tu then jual balik cmeane? hahaha

    ReplyDelete
  14. mungkin ko kene buat muke lagi cute kot....

    ReplyDelete