Wednesday, January 13, 2010

Anjing, Tomi dan Dino

Aku lihat triller ni. Sungguh sedih. Sekor anjing yang sangat loyal dengan tuan. Sanggup tunggu setiap kali tuan dia balik kerja.


Aku teringat Dino ngan Tomi. Tu nama kucing aku. Ni kisah benar. Dino, mati depan aku. Setelah dia makan ayam rumah jiran aku. aku syak dia letak racun kat ayam tadi, pastu bagi kucing aku makan. Sebab dia mengaku setelah Dino mati. Sedih ! tergamak dia buat macam tuh kat kucing aku.


Nasib dia mengaku, kalau tak. Tak de la aku sokong 1 malaysia.


Tomi pula, merajuk dan hilang selepas aku marah dia. pertama kali aku tengking dia, sebab sangat annoying. Miaw miaw miaw tak habis-habis. Kena marah sekali. Terus keluar rumah, dan tak balik-balik sampai sekarang. Aku syak, dia dah mati. Mustahil dia hidup, kalau yer pun mesti umur dah 12 tahun. Kucing tak hidup lama.


2 ekor kucing paling aku ingat sampai sekarang.


Dia macam anjing dalam cerita tuh. Binatang ada perasaan. Cuba kau selalu cakap dengan kucing, rabbit kau, lama-lama mesti dia kenal kau dan faham apa kau cakap. Betul, bukan rekaan. Jangan dera binatang! - kata aku.


Aku rindu kucing aku. Latest kucing pergi YUMMY ngan LALAT.

*teringat lagu aizat. Yay aizat menang ajl !




post signature

32 comments:

  1. LALAT...pesal nama gitue??

    Langau ada x??

    ReplyDelete
  2. mmg sedih bila haiwan kesayangan kita mati..

    my family mmg suka kucing.. but kitaorg suka bela kucing parsi sbb sgt comel..

    ReplyDelete
  3. mmm..nme yg menarik hati..keh3..

    ReplyDelete
  4. jaatnyew jiran bunuh kucing kamu...huhu

    ReplyDelete
  5. huhu..teringat kat grace, kucing aku yg tak balik2 lepas jumpa kucing jantan yg lain.uwaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. huhuhhu....sian kucing ko...

    ReplyDelete
  7. kalau aku jadi kau, aku akan bubuh racuk pada ayam goreng bg jiran tu makan!

    ReplyDelete
  8. kucing nama lalat...? mesti bleh terbang

    ReplyDelete
  9. terigat kat babi kesayangan..mati dilanggar...huuuu...

    ReplyDelete
  10. teringat kucing saya dulu. namanya bulat :)

    ReplyDelete
  11. little black dress..sangat..tapi die dah mintak maaf

    ReplyDelete
  12. FaizalSulaiman..ok, tu die gatal

    ReplyDelete
  13. meo kuning...jangan gelak...:P

    ReplyDelete
  14. hami asraff... name lalat, datang dari bulat..lat lat lat, laj2 cakap jadi lalat

    ReplyDelete
  15. nurayunni...bace komen sebelm..:)

    ReplyDelete
  16. sedihnye... ok la name kucing lalat...dari my late kucing nama die gayboy ;p

    www.khaizarien.com

    ReplyDelete
  17. qila laki kau kata teringat kat babi dia kena langgar?
    haha.
    babi? haha ..
    haha macam mencarut la aku kat blog kau..sorry

    ReplyDelete
  18. qila, cerita hachiko ni macam ada satu cerita jepun..sedih..about a dog je pun..tapi sedih gila..tap icerita jepun ar..cerita ompotih ni memang aku unknown lagi ar..

    ReplyDelete
  19. tia ...hahaha entah boler die bela babi pun aku tak tahu.musykil aku kadang2 dengan dia...:P

    ReplyDelete
  20. tia...ha, memang dia adapt dari jepon pun..nampak macam same je jalan cerita....ko ade? download? :P hehehe

    ReplyDelete
  21. pergh, mmg biasa tetak2 ke jiran kau tu.

    ok aqilah, aku ada cadangan. kau balas balik dekat jiran kau ayam cmpur racun tikus.

    eh kejam sngtlah pulak. em kau masak ayam sambal sparuh masak pastu bg dia. biar dia stay jamban 24-7. :P

    ReplyDelete