Saturday, July 3, 2010

Hello?

Sedang aku syok menikmati makan malam, handphone bunyi. Malas betul la nak amek. Biar je la.

Bila kat rumah, handphone bukan satu priority lagi. Hp aku akan berada di mana-mana. Bateri pun tak dicas berhari hari. Hp macam tak de guna la. Memang bernasib baik kalau aku angkat telifon. Hahaha

2 kali lagu lady gaga, eh eh (electric piano punya version) bunyi bunyi.

Kali ke 2 bunyi, ibu bagi hp kat aku. Hee malu i.

“hello, ni farah..farah aqilah yer?”
“ha yer saya” siapa agaknya ni ea, nama tak keluar kat screen.

“saya ni, nak masukkan top up. Saya ni nizam..”
“topup..” senyum lebar padahal tangan kanan suap nasi.

“saya nak masukkan kejap lagi k”
“ha ok ok. Terima kasih yer”

“sama-sama”

Letak telifon.

Sambung makan sambil senyum senyum. Yay ! tak payah la aku topup lagi lepas ni. Rezeki...





Ps: Bulan lalu aku ada masuk 3 contest. 2 dari blog, 1 dari facebook. Dua-dua dari blog tiada luck. Kalah la. Tapi Alhamdulillah contest kat facebook ni aku menang. Contest tulis slogan best pasal Kami Sayang Kucing ! Meowww  Menang tempat pertama topup lima puluh hinggit :) Terima kasih Tengku Nizam (creator kelab ni).

Hahaha, biasa je kan slogan aku buat. Tak de ayat menyengat rasanya.


 post signature

12 comments:

  1. best sgguh dpt top up free..thniah2...hehehe..

    ReplyDelete
  2. nanti aku buat contest kat blog kau join lh yerr

    ReplyDelete
  3. kau share topup ngan aku k..


    jap lagi aku bagi number hp aku..

    ReplyDelete
  4. taniah!!!

    majulah kucing utk negara!

    ReplyDelete
  5. wahhhh...bestnya...share ckit..eheh

    ReplyDelete
  6. wahhhh...bestnya...share ckit..eheh..tahniah..

    ReplyDelete
  7. wah!! banyak owr... share jom!! hehe

    ReplyDelete