Saturday, April 10, 2010

LOLi

Hari pertama di rumah. Seronok ! Bangun-bangun je ternampak ibu belum bangun tidur lagi. Eh tak seperti hari-hari aku balik yang lain. Tak pela, ibu penat kerja seminggu, faham faham.


Harini, pergi menziarah kucing di rumah tuan jaga kucing. Heee. Loli, nama kucing aku, tapi masih di jaga oleh Cik Senah/ tuan jaga kucing. Akhir bulan ni, Loli 100% akan di jaga oleh keluarga kami dengan penuh gurauan kasih dan sayang yang tidak berbelah bagi.


SAYA SAYANG KUCING YANG BERNAMA LOLI.


Loli ni lain sikit. Dia kucing berpenyakit. Ibu dah belikan ubat sakit mata, ubat selesema but macam tu la. Badan remeh, sikit-sikit sakit. Tak pe Loli, bulan depan, kau pasti sihat dan gemuk ok.


Satu aku perasan tentang Loli. Dia sangatla slow motion dan tiada suara ! Wahaha. Mungkin si penjaga kucing kurang berkomunikasi dengan Loli. Tidak mengapa Loli, bila kau dibawah jagaan keluarga kami, aku akan pastikan suara kau lebih kuat dari suara aku. Hahaha.


Normally, kucing yang dijaga oleh kami, becok-becok belaka.


Ada mitos mengatakan, kucing megikut tuan. Kalau si tuan itu pendiam, maka pendiam la kucing itu, jika  si tuan itu suka makan, maka pemakanla kucing itu. Heee.


Nah, tengok gambar bakal Loli. Loli merupakan kucing typical di malaysia, tiada kacukkan, dia adalah asli. 







post signature

18 comments:

  1. pelik name kucing ko loli..
    mcm lori balak yg kutip balak secara haram...
    heheehe..:)

    ReplyDelete
  2. jadi Loli sakit2 sebab tuan dia (ko) sakit2 gak ker? haha

    ReplyDelete
  3. alalalalllaa..
    comelnye..
    nak boleh x??
    nnt mesti kecoh macm cik paro..
    kalo cik paro yg jagakn..
    hehehehehe..

    ReplyDelete
  4. rndunyer kat kucg ku yg dah mati!

    ReplyDelete
  5. nasib kucing kau bukan nama lolipop...haih

    ReplyDelete
  6. kucing kat NZ besaq dan gebu dan tidak berbunyi..walaupun diacah beribu kali..

    ReplyDelete
  7. AMIRA IS MIRA..wahahhaa, macam coli wei, first aku panggil dia.

    ReplyDelete
  8. Luffy ..hahaha aku belum officially jadi tuan dia lagi. next month .

    ReplyDelete
  9. sweet_teddy:) ..botol susu untuk anak anjing,

    ReplyDelete
  10. miloicekaw1119 ...nak jagakan bolehla..nak tak boleh...hee

    ReplyDelete
  11. - E3el@ :)- ...yela, kucing aku dulu pun dah selamat.

    ReplyDelete