Tuesday, April 6, 2010

3 in 1, Rojak

Seseorang mengadu sesuatu kat aku, dia kata..


" aku tetap rasa sunyi even aku ada kawan di sekeliling yang ramai, kawan semua time senang"


Memandangkan aku bukan seorang motivator malah secebis dari tu pun tak de. Aku cuma cakap

" ye, bukan senang nak dapat kawan susah dan senang. kawan senang memang banyak."


Okla, aku macam ulang balik dia cakap. Sori. Lagipun at that time, aku macam blur. Dia cakap, dia sangat banyak problem. Dan aku tau problem nyer ape, tak besar tapi agak rumit. Mungkin dia tak tau aku tau apa problem dia sekarang. Hahaha

Tak apalah kalau tiada kawan susah. Tuhan ada, ibu bapa pun ada, aku rasa dengan ada mereka dah cukup.

/
/
/
/

Aku anti orang yang masak kemudian tidak reti nak mengemas selepas masak. Selekeh.

/
/
/
/

Hari minggu ni ada seminar pasal grooming. Wow interesting kan. Mungkin dia akan ajar cara bermake up secara tidak berlebih-lebih, cara berpakaian proper dan sebagainya. Seronok je. Seminar terbuka untuk semua. I bet, tak sampai separuh yang akan attend. Biasala, seminar = boring.

Tetapi, aku nak balik this week. Tak tahan la bukan sebab aku boring nak attend seminar. Tak tak, aku suka seminar sebab dia mmeberi sesuatu yang bermakna untuk diri, otak dan masa depan aku kelak. Eceh, konon-konon. Hahaha

Dilema nye ialah, patutkah aku balik ke rumah ? atau attend seminar grooming yang tertarik mengebom ni ?

Jika aku tidak balik rumah minggu ni, memang tidak akan ada masa untuk balik pada minggu lain-lain dan genapla lebih sebulan aku tidak balik. Exam pun telah berlangsung dan yeah, gap antara subjek sangat ciput dan aku ada kena exam hari ahad ! Tak mungkin aku akan balik ke rumah.

Jika aku tidak attend seminar, aku terasa rugi. Sebab untuk nak dapatkan seminar begini di luar, pasti kene bayar. Ni free of charge la, sape tak nak grab this opportunities kan. Ilmu tu, ilmu dalam diam. Tapi tula, dengan aku hadir ke siminar ni, automatically, aku akan meng extend untuk balik rumah. Padahal aku sangat rindu kat ibu dan mak tok plus rindu comfort zone.

Jadi, yang mana pilihan paling tepat saya ? 
post signature

9 comments:

  1. Sumer tu pilihan anda...nak balik atau tak...seminar tu kalau jarang2 de..elok attend jer seminar tu...nanti pon dah nak study week..boleh balik rumah lama sket... :-)

    ReplyDelete
  2. grooming class for free...
    ssh tu nak dpt..rugi tak g...
    what if klo suh mak kau je yg dtg tmpt ko??acane??huhu...walau x dpt tenangkan hati lepak kat uma tp dpt ubat rindu tgk muka dorang...hehe

    ReplyDelete
  3. buat dua-dua skali xleh ke???

    ReplyDelete
  4. bak kata org tua2
    pilihan di tangan anda
    hehe

    ReplyDelete
  5. iqbal ...dah balik rumah dah.

    ReplyDelete
  6. to ou guys...

    last week saya/aku/kita balik rumah. puas dapat balik rumah. :) thanks semua.

    ReplyDelete