Friday, December 18, 2009

Kolam, rindu sama Kolam

Aku rindu saat ni ! Ni masa sekolah. Aku dengan emm 20 orang budak lain join CYA (celcom youth ambassador)


Aku tak pasti ada lagi ke tak program ni. Program Celcom anjurkan. Sekolah aku terpilih untuk masuk CYA ni.


Tugasan dia agak mencabar la. Dia bagi RM300 setiap sekolah. Lepas tu, yang 20 orang yang join ni, kena buat tugasan. Untuk siapkan tugasan ni Cuma 3 minggu saja.


Dan sekolah yang menang akan pergi ke final.


Agak kecewa, bila sekolah aku tak dapat masuk final. Tapi satu sekolah dapt sim card free dari celcom.


….sekolah aku dapat no 4 dari 15 sekolah kat JB.


Kalah !!!


Tapi tak pe la, aku puas. banyak pengalaman yang dapat.


Dan dan dan dan…


Aku belajar buat “ kolam ” (paling aku suka !)

# Indian punya tradisi. Nah layan gamba.


Kami buat kempen anti merokok ! Kolam tu la aku maksudkan.


Kami minta orang ramai cop tangan sebagai tanda "sokong" anti rokok yang kiteorang buat ! Ramai juge bagi sokongan.




perbezaan kolam yang india selalu buat.....

# beras digantikan dengan hampas kelapa yang dah dikeringkan.....

post signature

30 comments:

  1. kalah tak pe sayang...
    yang penting pengalaman yang kita dapat..
    okie

    ReplyDelete
  2. eh buat cop2 tangan tu mmg best
    penah gak hendel kat sini
    masa expo
    memang best!

    ReplyDelete
  3. sekolah aku join jugak...
    tapi aku xmasuk la...
    ade komitmen lain time tu...
    aah..dpt sim card free...
    aku dpt jugak..tapi no xcantik la sbb diorg bg tu dh siap ngn nama kitorg..so xleh pilih2 no la...

    ReplyDelete
  4. sk0lah cek xde p0n..

    tp anak sedara ada j0in..tp maxis kid ape tah..bkn celc0m

    ReplyDelete
  5. memula kan masa ku baca tajuk entry aku igt ko jadi kontraktor wat kolam.hahha

    rupanya kolam beras tu..nice2!
    aku suka budaya yg satu ni.Unik!

    ReplyDelete
  6. wah... menariklah nie. xpenah try buat.

    xde warna kuning

    ReplyDelete
  7. pengalaman bermakna...
    kenangan jge...

    ReplyDelete
  8. owh..penat tak nak buat mende alah kolam tu? mcm leceh je..huhu~

    ReplyDelete
  9. kolam.....owwhh....patotla perangai cam org keling sket..haha

    ReplyDelete
  10. slm
    abs ko gne bras ke hmpas kelapa?
    ak xjoin cya, tp tunas bstari
    kt kotaraya gk
    besssssss

    ReplyDelete
  11. xpa..tu semua kngn kan...n pengalaman....ihihi

    ReplyDelete
  12. 1st of all..blog kamu comel..penah gak wat camni time skul dlu..memang best kan...yg best tu, kerjasama..heee..:)

    ReplyDelete
  13. WUU!
    Best!
    & 'Aqilah, lama tak jenguk this blog.
    Cantik.
    :DD

    ReplyDelete
  14. ada lagi ke CYA nih...??
    join time las 2 years...
    besh2!!!!
    kempen anti-porn!!!
    muahaha

    ReplyDelete
  15. Noorlaila Mohamed Nor ..best kan..best giler !

    ReplyDelete
  16. Lala...budak2 cya je yg boleh pilih nombor...geggege

    ReplyDelete
  17. sharamli..:) maxis pulak buat..

    ReplyDelete
  18. FaizalSulaiman..hahaha cit ! :P aku pun suka!

    ReplyDelete
  19. meo_1malaysia...heheh memang tak de...

    ReplyDelete
  20. et ..sangat penat ! 3 minggu tuh huru hara jadi nyer...

    ReplyDelete
  21. MUZAKKIR...kurang asam! ketiak itam !

    ReplyDelete
  22. mohd fauzan..hampas kelapa...haha free, beras mahal nak beli...

    tunas bistari jual2 ea masa tuh?..

    ReplyDelete
  23. SuFy...heee thanks! kembang hidung dah..yup! wonderpet

    ReplyDelete
  24. byabya..:) ur blog pun cantik !

    ReplyDelete