Thursday, November 25, 2010

Sorang Gloria Jean's

Sorang


Masa makan tengahari, keluar makan dengan Kak Puteri, Kak Izan dan Abang Yat. Kami  berbual la macam biasa (macam dah lama je padahal baru 3 hari, haha) dan Kak Izan tanya, "dik, kau ade berape adik beradik?"

"sorang"

Abang Yat ngan Kak Izan serentak pandang aku, tenung ada la dalam setengah minit, pastu sambung makan.

Tibe-tibe Abang Yat geleng kepala, "tak dapat bayangkan la macam mana duduk rumah sorang, takde orang nak gaduh"

Hehehe
Sebenarnya aku pun tak dapat bayangkan kalau ada adik beradik kat rumah. Fair and square la kan.


Gloria Jean's


Masa aku tengah sibuk-sibuk pening kepala menyerap input baru yang baru di ajar oleh Miss Wong, aku dengar Kak Fila kira-kira kuat. "1, 2, 3 ,4, 5...19 !" nak kata dalam baris tak jugak.

Bila no19 dia cakap makin kuat.

Blur.

Tak lama lepas tu, terperasan ada 2 orang masuk ofis dengan beg besar keluarkan bungkusan dan air. Siap susun cantik-cantik lagi kat meje depan.

10 minit lepas tu, kecoh satu ofis dengan suara Kak Fila "oii korang tak nak amek makanan free ke dari Gloria Jean's ? " 

"free", otak aku cepat sikit tangkap perkataan free ni, hehe. Rupe-rupenya petang ni, dapat sponsor dari dia. Aaaa rezeki !

Tapi motif tiba-tiba sponsor ? jangan ada udang di sebalik batu nak mintak turun kadar sewa sudah. Hahaha Gloria Jean's ni salah satu customer di Angsana. Dia sewa lot kat main entrance.

Maka, kalau ada sesiapa yang pergi ke Angsana, masuk kat main entrance.. lilaukan mata korang tengok kiri kanan, pasti ternampak Gloria Jean's ni dan dia sebenarnya franchise dari US. Eh tertolong promote pulak, hahaha free punya pasal la ni.


Lepas ni agak-agak ada dapat free lagi tak, dari nandos ke, pizza ke? :P
post signature

15 comments:

  1. wah..bestnye!!!
    ^^
    jom ke www.faridzul1256.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. pasni suh kfc anta mknn free..dia ade ikln x byr tu..

    ReplyDelete
  3. wah best tu dpt makan free...

    tp mmg first time dgr ttg gloria jeans ni..

    ReplyDelete
  4. kalo tetiap ari dpt mkn free mesti best..ngahaha

    ReplyDelete
  5. bestnyer..

    aku baru sekali dpt mkn dessert free dr hotel. mkanan utk staff

    pudding roti..hehehe

    ReplyDelete
  6. eh...kalo free ni memang sume orang nak!!!! terfikir gak...caner rase jadi anak tunggal ek? =)

    ReplyDelete
  7. kalau dari nandos ke pizza ke free
    jgn lpe gtaw aku =.=

    ReplyDelete
  8. mR.sYaH, hehe pasni dah boleh pergi gloria jeans ok?

    ReplyDelete
  9. pikok..hahha tula, jimat duit i

    ReplyDelete
  10. pudding pie..eleh jan, kau hari2 dapat free..hehe

    ReplyDelete
  11. [S]itie [B]Um [B]Um....hahaha macam ni la..

    ReplyDelete
  12. Fakhrur Razi .nak sikit ker? :S

    ReplyDelete