Tuesday, January 18, 2011

Dia

Masa aku bangun dari tidur pagi tadi, aku terus teringat dia.

I can vividly remembered what she always said.

Masa tu umur baru 14 tahun. Seorang kawan aku ni selalu cakap yang macam ayat berangan lebih ,

"awak nak tau, nantikan aakan ada hp yang ada kamera tau, nipis jeee " 
"awak nak tau, nantikan akan ada hanphone tak guna no"
"awak nak tau nantikan ada hp kamera boleh amek gambar depan-depan"

Sound weird masa tu, zaman telifon sabun tiba-tiba dia cakap nonsence, rasa dia berlagak dan kaya gilaa boleh beli handphone macam tu.

Aku ingat lagi, sampai cikgu pun tak percaya dengan dia, dan tak ramai nak kawan dengan dia, sebab dia macam tu dan orang anggap dia tu penipu. Dia kata rumah dia ada lab ? Errr

Kadang-kadang aku tak percaya, tapi pernah sekali dia tunjukkan alat makmal kat aku, silinder la rasanya. Aku jadi konfius, orang kata die mencuri kat makmal sekolah tapi errr

Apa yang aku rasa bila berkawan dengan dia, dia suka berangan itu ini. Dia suka lukis benda yang pelik.

 

But yet, itu cerita masa umur 14 tahun.

Sekarang, apa yang dia cakap tu dah ada, memang wujud.

Handphone dengan kamera dan nipis, dah banyak model dah keluar.
Touch screen pun dah ada.
Kamera amek gambar depan-depan 3g la kan, pun dah ada. 


Cuma rumah dia ada lab tu aku tak pasti sampai sekarang. We lost contact masa form 3.


Baru aku sedar yang apa dia cakap memang wujud pun.

Ahhh tula sape kata berangan selalu tak leh jadi kenyataan.
post signature

16 comments:

  1. hehe :) tersenyum bace entry ni.

    unpredictable ;p

    ReplyDelete
  2. qi, berangan memang takley jadi kenyataan, bila ada angan dan usaha baru boleh..tapi aku lebih kurang macam kawan kau siap berangan sakan.
    tapi angan-angan aku cepat bosan..i miss u qi oi!

    ReplyDelete
  3. waaa..pemikiran dia melebihi zaman...

    ReplyDelete
  4. harap2 nnti angan2 saya yg byk ni boleh menjadi kenyataan.. hehe..

    ReplyDelete
  5. dasyat tahap imaginasi die...
    hahaahahha..

    ReplyDelete
  6. dia genius ke?? hehe...
    bgusnye.. fikir ke depan.. hehe

    ReplyDelete
  7. kadang2 ley jd kenyataan jgk..

    ReplyDelete
  8. tia...yeah usaha mesti ade :D tak semua orang lucky ...

    ReplyDelete
  9. Cz Aina...haha kan, bile dgr macam merepek

    ReplyDelete
  10. cik @ien... rindu dekat dia :)

    ReplyDelete
  11. niesz...yaaa kadang2 yang bernasib baik :)

    ReplyDelete