Saturday, September 25, 2010

Pasar Karat

Hari-hari terakhir sebelum aku balik Melaka, aku ada ajak Ibu pergi pasar karat Jb. 


Dan keluar statement "kau ni, tak reti ajak orang lain ker, asyik ibu je..ajakla kawan pergi ker boyfriend ker, ni ibu jugak.." 

"alah bu, malam ni..takkan nak ajak boyfriend kot, bahaya la..ajak ibu best.."

"apa bestnya..kau boleh ketuk duit ibu la tuh.."

hahaha hamek kau, instinct ibu ni kuat tapi tak le sangat, sambil menyelam minum air sikit-sikit boleh apa. 

Aku tanya ibu kenapa panggil pasar karat pulak..nama aneh anehan gitu padahal aku tengok sign dia tulis Jb Bazaar, dan ibu jawab "sebab kat situ banyak barang second hand"..

haaaa ok..karat = second hand

Bukak pukul 10 malam sampai tak tau pukul berapa..2 pagi kot? Lagi malam lagi hot ..haha tak tak, lagi malam lagi meriah..

Kalau kat Melaka ada Jonker Walk..kat Jb ada Pasar Karat :D





Ps: ada jamuan raya kat campus, nak bawak beg besar aa, tapau sikit untuk makan malam..haha
post signature

4 comments:

  1. Bkn utk mkn mlm je.. Tapau skLi utk s0k.. Haha

    ReplyDelete
  2. wah..
    cam besh jewk!

    ReplyDelete
  3. wah qilah..best la jalan2 tengok2 barang neh.hihi.byk ke ko beli?

    ReplyDelete