Tuesday, May 11, 2010

Berbaloi Baloi

Selamat hari hari semua J

Hari hari selepas ahad dan sebelum hari rabu, aku ada tertonton satu rancangan tv yang aku rasa boleh tahan. 

Pernah dengar supernanny ? Pernah atau tidak ! Hahaha konon macam ugut la, tapi yang ni bukan supernanny tapi still berkaitan nanny. Dan namanya nanny911.

Best dan ku suka.

Eleh, macam garang la ni konon

Kenapa aku suka tengok nanny911 ni sangat. tak de la sangat suka, means kalau antara mentor dengan nanny911 aku prefer nanny911 tapi kalau nanny911 dengan adamaya aku prefer adamaya la for sure ! Nak tengok Husen yang hensem tuh.

Jadi kesimpulannya ,

1. Adamaya
2. Nanny911
3. Mentor

Hahaha kita belajar susun yang mana paling important ok.Dan nampaknya nanny911 jatuh tempat silver ! Stop repeking ye.

Secara umum nanny911 ni mestila pasal nanny la pasal penjaga bayi atau kanak-kanak, ni translate dari otak Aqilah. Kenapa 911 ? sebab dia tolong family selesaikan masalah dalam 7 hari. Mungkin la, ni tafsiran sepenuhnya oleh Aqilah juga.

ni masa nanny tu beri peraturan 

Walaupun aku masih belum mempunyai anak dan aku tiada adik kecil untuk di jaga, rancagan ini sangat bagus untuk simpanan masa depan. Hahaha dah berangan dah. Tapi betul apa, kalau kita tak tau pasal cara-cara didik itula yang jadi sampai anak lari tak pun ibu bapa pukul anak termati dan apa apa ajelah. Maka, pada aku, its worth it la tengok. 

Boleh kongsi dekat semua, apa yang perlu di lakukan oleh kita untuk didik anak, nak marah anak pun ada caranya, nak pukul anak pun ada caranya semuanya kau boleh dapat dalam rancangan ni.

Semasa kanak-kanak, kita adalah sebagai penjaga. Apabila anak sudah meningkat remaja, kita dah boleh jadi teman bagi anak-anak (*_*)"v

Ok. Selamat menjadi ibu bapa yang berdedikasi semua Insyaallah :) 


Ps: Aku selalu menghadapi masalah pilih tajuk yang sesuai, aish.
 post signature

12 comments:

  1. semalam tertengok, nanny stella kene jage family name ape tah, macam kubiskubis. hehe..best gk la.. layannn

    ReplyDelete
  2. akak memang ikuti siri tuh..memang banyak benda leh dapat dari rancangan tuh..yelah diizinkan Allah satu hari nanti akak akan ade anakkan..hehe

    ReplyDelete
  3. nak tgk.. tapi xde tv... maklumlah skg di hostel.. hehe

    ReplyDelete
  4. oh best eh?

    nanti meo nk tgk

    ReplyDelete
  5. hurm.boleh dipertimbangkan.masuk dalam list rancangan patut tonton.

    ReplyDelete
  6. pernah tengok nanny yang lain . selalu keluar dekat hallmark .

    ReplyDelete
  7. Aku layan ninja warrior jer tapi sayang TV9 buat ulang tayang Nur Kasih...dah x dapat tengok ninja warrior....Apsal la diulang sampai berkali2 cite sama....konfem nak save bajet company la tue....

    ReplyDelete
  8. best kan cite tu..time kan uma sewa pon niesz follow cite tu..

    ReplyDelete
  9. the nanny wa pnh tgok arr.
    huhuhuhuhu .. kalau nanny wa camtu
    phewwwwwww ...


    >>___<<

    ReplyDelete
  10. x minat tgk cite2 komedi english..mcm mgarut je
    tp x penah tahu pon cite ni..
    the nanny kat hallmark penah la dgr..
    huhuhu

    ReplyDelete