Monday, August 15, 2011

Flashback Merdeka

Tema 2011 : 1Malaysia, Transformasi Berja, Rakyat Sejahtera
Aku hampir terlupa yang sebenarnya kita ni tengah berada dalam bulan kemerdekaan.

Bila flashback, masa paling meriah sambut merdeka adalah masa sekolah. Start je 1 Ogos, setiap pagi perhimpunan kena nyanyi lagu 3 lagu wajib. 
Keranamu Malaysia
Jalur Gemilang dan
yang paling wajib Tanggal 31. 


Play jika ingin menaikkan semangat.


Masa tu rasa macam malas gila nak nyayi, kalau nyayi pun macam aaaaa (suara orang malas), part-part last baru je semangat macam keranamu Malaysia, part TERIMA KASIH MALAYSIA memang bergema satu sekolah.

Lepas tu adalah pertandingan kelas tercantik, sekolah penuh bendera, ada pula pertandingan sajak la cerpen la macam-macam ada kalau masuknya bulan Ogos. Meriah. Tapi masa tu aku tak amek port selain kalau ada sambutan merdeka dan perlukan khidmat orkestra baru aku join. (itupun sebab memang aku wajib masuk)

Lepas habis tingkatan 5, aku tak ingat pun akan ada situasi macam sekolah dulu maksud aku dari segi meriahnya sambutan kemerdekaan. Tak ada. Sedih dan..

Rindu pulak.

Disebabkan rindu, kalau masa sekolah nak nyanyi malas, tapi sekarang bila best104 putar lagu tu (3 lagu kat atas) akula orang pertama rasa semangat nak nyanyi.

Ahh dulik, orang nak cakap apa ! 

3 comments:

  1. MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!
    MEDEKA!!!!

    ReplyDelete
  2. betul sgt2 tuu..time skolah igt je bulan kemerdekaan ni..bile dah abeh, kurang alert dgn smbutan hari penting ni..:)

    ReplyDelete