Saturday, August 13, 2011

3 Gelas Untuk Sahur

2 minuman di atas, aku minum setiap hari untuk sahur. Satu gelas horlick satu gelas air glukose dan satu gelas air masak bersama pil-pil wajib dan pil supplement (vitamin c, vitamin b dan juga iron) Cukup tenaga untuk satu hari :) Alhamdulillah. 

Sebenarnya aku berazam puasa tahun ni nak makan berat masa sahur (macam nasi ke mee ke roti ke), tapi sampai sekarang masih belum boleh, adeh =_=". Bukan sebab tekak kembang tak lalu nak makan ke apa, tapi bila bangun sahur perut ni masih kenyang? Eh macam mana ni... 

Bila tak sahur, aku ada sedikit ragu-ragu dengan badan sendiri takut tak bermaya satu hari. Sebab tu aku minum air glukose tu. Aku percaya pada tag line dia..
Rapid Energy Everyday
Kira bila aku minum, aku ada tenaga ! even tak makan benda berat as mentioned. Result, ya badan tak lesu pun. Cubalah. (nasib betul berkesan, tak la aku claim tipu punya tagline)

Air masak wajib di minum lepas bangun tidur, sebab ikut petua awet muda, hahaha. 

Ahh tak kirala korang masa sahur makan apa pun, yang pasti sahur sunat dan ada hikmah di sebalik sahur. Tak rugi bersahur :) 

Ada nak join sahur macam aku?? hehe
Selamat Berpuasa ! 

8 comments:

  1. air glukos x sedap. wuhu. x suka.

    ReplyDelete
  2. itu yg original ea? yg perisa oren ni macam acceptable :)

    ReplyDelete
  3. minum air gelukos bole tahan lapa ke?
    nak cube ah

    ReplyDelete
  4. bukan tahan lapar sebenarnya, tapi die buat badan rasa tak lesu, perut tetap kruk kruk, haha

    ReplyDelete
  5. betul betul nama pun glucose dong! bukan fibre..haha! qi, semoga kau sentiasa sihat sehingga ke anak ke-12+cuc cicit, piot, miut. tak sabot menanti bulan oct.nak main lompat lompat! can r?

    ReplyDelete
  6. hehe thanks yah ! :) lepas habis treatment bukan setakat lompat, berlari pecut boleh, haha insyaallah :)

    ReplyDelete
  7. perghh banyaknyee kene makan..kalau macam ini tak payah makan nasi pon takpe..hehe

    ReplyDelete
  8. betul tu~ kat sekolah excited nak sambut merdeka lain~

    salam perkenalan

    ReplyDelete