Sunday, July 31, 2011

Jumpa Lagi Ramadhan Tahun Ni :)


Alhamdulillah, jumpa lagi kita ramadhan tahun ni :) Semoga ramadhan kali ni membawa seribu makna untuk korang dan aku. 

Esok puasa ! Malam ni dah kene sahur, tapi yang liat nak bangun pagi tu, minum air niat sahur pun jadila (tunjuk diri sendiri :P) 

Jangan lupa niat puasa (ingat untuk diri sendiri jugak)

niat-puasa

Aku aim tahun nak buat at least 15 hari terawih, hehe jangan terkubur jadi aim sudah lah :P 

Selamat Berpuasa !

/
/
/

info :
Diriwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadilat (kelebihan) sembahyang sunat terawih pada bulan Ramadan :
Malam 1 – keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru
dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

6 comments:

  1. salam ramadhan
    mintak maaf salah silap

    ReplyDelete
  2. hehehe... smlm meo ajar anak buah niat pose. terasa mcm ayah mithali lak... hphphp

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan jugak kapten :)

    ReplyDelete
  4. thanks anis, selamat berpuasa untuk anis juga ! :)

    ReplyDelete
  5. meo, kekeke practice kat anak buah sebelum anak sendiri :P

    ReplyDelete