Monday, August 9, 2010

Tamat KAGUM

Karnival Gerak Usahawan Muda 2010 officially tamat.

Aaaaa lega. Terima kasih kepada yang keluarkan duit beli barang-barang handmade kami. Ada yang suruh customize, tapi belum siap.

Satu nama.
Satu gambar sin chan.

Esok mungkin siap. Mungkin tau. Heee
Barang terujual 31 dari 42 barang. Alhamdulillah.

Banyak cara yang dibuat untuk jual. Masa hari sabtu, sales macam tak memberangsangkan langsung. At last, aku dan lin jual secara direct selling. Pergi masuk dalam MC(melacca central), promote. Dan yaaa, masa jual secara direct selling yang tak sampai 1 jam, dah terjual 8 buah beg.

Muka kena tebal beb, malu tu approch sorang-sorang. Tapi puas hati.

Kalau promotion jangan cakap, pergi tesco edarkan flyers, selitkan flyers kat kereta la. Macam-macam.

Masa kat karnival, aku main go kart. Aku teruja sikit bila nampak ni. Terus perasaan membuak-buak naik main. aaa nasib baik lepas aku main ada orang lain nak main, kalau tak memang go kart tu aku memunya la. Hee

Keseluruhannya ok. Dapat pengalaman walau macam kelam kabut event ni. Tapi yaa bak kata pengarah kampus Y. Bhg. Datuk Prof Madya Dr. Mizan Bin Hitam event ni berjaya.


Terlupa.
Nak ucap terima kasih kat group members Norizan, Fathiyah, Fazlin dan Nadeyya yang bertungkus lumus jayekan carnival ni. Tak lupa juga buat Anis untuk beg beg handmade dan Fathiyah Kamaludin untuk camera dan headband. A big TQ !

Penutupan

Tarian 1 malaysia dari SWM

Moto ni aaa, tinggi sangat,terjongket-jonket aku nak naik

Booth nestle, yang best kat sini air tin dia 4 botol 5 ringgit


 Ahad pagi, kemas kemas

 Bye 
post signature

10 comments:

  1. Teringat zaman jadi studnt..buat aktiviti2 kat kampus..best

    ReplyDelete
  2. dh tamat?x sempat singgah...huhuhu...xde ker cenderahati buatan tangan for me...;)

    ReplyDelete
  3. shin chan?

    my favorite cartoon!

    bleh beli scr online ke?

    dh habis stock?

    ReplyDelete
  4. black_mel...heee kamu nak? meh alamat..:)

    ReplyDelete
  5. meo chan..hee sin chan tu tak berape jadila, tak reti sangat..:)

    kamu nak order? ada lagi stock 11 beg handmade..

    ReplyDelete
  6. camat poser aqilah.. :):)



    Latest entry. Mai la singgah. ;)
    Apa menu sahur anda?

    ReplyDelete
  7. nak! tp ape benda sbnrnye... shin chan tue? huhuhu...

    leh anta pos ke?

    ReplyDelete
  8. kedai yang mana ek..aritu datang malam..cuma nampak kedai gula-gula, kerepek ngan kedai cendol..hehe

    ReplyDelete