Tuesday, May 22, 2012

Fixi Fixie

Fixie !
Fixi


Perkara pertama yang muncul dalam kepala adalah basikal tanpa break! Yang harganya boleh tahan mahal. Itupun aku tau selepas tengok majalah 3.

Tapi ejaan fixi bukan fixi tapi fixie? Eh than what's Fixi actually ? Dan I google ! Oh! Buku keluaran Fixi? Lagi sekali terpinga-pinga. Nasib baik ada google. Ting ! Berminat..

Buku keluaran Fixi yang aku beli ada 2, Kopi dengan Kelabu. Lepas habis baca tak sampai 3 hari, terus pergi Popular beli lagi satu, Ngeri. 


*Buku Fixi dekat Popular dekat rak palinnng bawah, fiuh nasib ler aku gigih mencari. Kalau idok. Malas nak beli on9 sebab kene tunggu 3 hari. Hahaha dasar tak penyabar punya budak. 


Ini bukan review.
Kelabu.
Baca dalam masa 5jam. Puas !
- Penat aku bayangkan Amir tu adalah Amir dalam VanilaCoklat, tapi rupanya meleset.

Kopi
Baca dalam masa 3jam. Puas !
- Emosi dan bayangan aku bertukar tukar.
- Beli sebab buku dia comel amet. Hihihihi. Cerita-cerita pun comel.

Ngeri.
Baca dalam masa 4jam. Puas !
- Serius ada part yang betul betul buat bulu tengkuk dan tangan meremang. Lagi-lagi aku baca sorang-sorang dekat rumah. Grrr ngeri ah !

Ok tu je aku beli. Sebenarnya planning nak beli buku yang cover gambar kucing tu, tapi cari dekat Popular tak ada. Gobok  Buku dengar cerita ada. Aaaa nanti aku dapatkan.

Chiaw

Bye.

4 comments:

  1. wah terbaiklah peminat fixi!!!

    rasanya di Gobok Buku ada since aku ada tgk aritu dia ni pengedar buku fixi paling awal :)

    ReplyDelete
  2. haha Faizal, aku dah habis baca bisik! terbaik ! :)

    ReplyDelete