Friday, May 25, 2012

Batik & Graduation

Awas ! 80% daripada entri ini adalah gambar yang tidak profesional. 



Aku selalu gembira bila tiba hari jumaat, minggu  ke4 setiap bulan. *selagi aku bekerja di sini. Bukan sebab dapat gaji, no no. Gaji aku masuk selalunya minggu ke2 every month, bukan juga sebab esoknya cuti, no no, selalunya aku kerja dan hari paling busy adalah hari sabtu minggu ke4 tapi ini sebaaaab ada graduation day! Weehoo!

Tema bulan ni adalah "Batik Painting".
Colours and brushes
Mereka datang seawal 8.00 pagi demi ini. 
Khusuk beno!
Setelah berhempas pulas...
Hasil ! Dari Hameed, Balfaqih, Hassan, George, Fahmi and Irine..Cantik !
Bila mereka dah habis mewarna, masa untuk kering kan ! Dilakukan oleh mereka di bawah (dari tourism malaysia)
Guna hair dryer, lepas tu jemur tepi tingkap.
Sementara mereka tunggu "hasil" mereka siap kering sepenuhnya, fashion show 'Batik' mula...
Ala-ala jawa sekali tengok. 
Tema dieorang ala-ala beach. 
Dress kata Zekeyi.
 
Habis Fashion Show, tiba masa untuk amek scroll..lalala, tak tak masa untuk tahu siapa menang, siapa pelajar cemerlang dan, batik pun kering. Mereka boleh simpan dan bawa balik untuk orang tersayang. 
Majority yang aku tanya semua nak bagi dekat emak. Sweet :) 
The chosen.
 
Best Students 1205.
Tamat.
Gonna miss this moment. Betul !

2 comments:

  1. cantik jugak diorg ni melukis batik..qilanye batek mne??

    ReplyDelete