Sunday, March 10, 2013

The Words (Movie)


Baru lepas tengok cerita ni. 
Cerita yang berjaya menghiburkan hari ahad aku. Hehehe. 

The Words 

Cerita ni agak rare dengan cerita-cerita yang lain. Sama rare macam cerita black swan. 

Mengisahkan macam mana seorang lelaki ni struggle untuk menjadi writer. Bersusah payah hantar manuskrip di sana sini tapi di reject. Sampai satu hari masa dia berhoneymoon dengan isteri dekat Paris, dia terbeli satu beg antik atau beg lama yang ada manuskript orang lain. 

Dia baca manuskript dan dia rasa macam dia nak alami apa yang penulis tu tulis. Dia pun retype balik. Esok nya, isteri die terbaca dan tersentuh. Dia ingat ini adalah salah satu luahan hati suami dia, jadi die suruh suami hantar manuskript yang dah di retype ke producer. 

Buku ni di publish, dan jadi bestseller. Nama dia terkenal. Sampaila ada watak orang tua wujud. Dan dia sebenarnya penulis sebenar manuskript tu........apa jadi seterusnya? tengok la sendiri. Malas nak reveal, nanti tak surprise :P

Ahh! 

Soundtrack die pun best! Cer google...


8/10 star

Bye!



1 comment:

  1. ok da siap menontonnye! haha

    ReplyDelete