Tuesday, January 29, 2013

Singapore Food Trail

09/12/12

Macam biasa post backdate lagi :P Ini kali kedua datang ke Singapore Flyer. Tapi kali ni bukan untuk ke arah itu, kali sebab nak tengok Chrismast Village (next post :D) 

Kami pergi kali ni berlima. Dari kiri, Farizah, Liya, Candy, Aku dan Izan. (sila rujuk gambar di bawah. Hahaha "rujuk" ea)

Muka masing-masing dah penat. Sebab sebelum pergi sini, kiteorang dari Garden by the Bay :D


Suka concept Singapore Food Trail ni. Bila kita berada dekat sini, terasa seperti zaman 60an. Klasik sangat. Dengan adanya makeshift stalls dekat jalan, kerusi kayu for dining, beca di jalan. Senang cerita sangat klasik!

Dekat sini ada banyak stall. Dan makanan yang famous di Singapore pun ada macam ice ball, nasi ayam, rojak dan macam-macam lagi. Tapi kiteorang tak makan pun kat sini, kesuntukan masa, hehehe Kat sini ada satu kedai owner dia Muslim Alhambra Satay Club :D

Next time mesti cuba. MESTI.








Sekian laporan dari saya dari jam 7, tv10.

Hehehe
Bye!

How to get here:
From Johor Bahru
CIQ JB à bas 160/170 à Kranji Station à MRT Kranji àMRT Dhobby Ghaut Interchange (North Sounth Line, red colour) à MRT Promenade (Circle Line – yellow/orange colour) - 5 minit jalan melalui pejalan kaki.

Website: 
http://www.singaporefoodtrail.com.sg

2 comments:

  1. sangat klasik design tempat dia..very nice!

    ReplyDelete
  2. Hello!
    Interesting blog. Welcome to http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Take care!

    ReplyDelete